Vandaag zijn de knopen doorgehakt en de besluiten gevallen. Er is een ‘nieuwe’ WAO. Het nieuwe stelsel gaat in 2006 van start.

Bestaande WAOers worden echter vanaf juli 2004 herkeurd onder de nieuwe en strengere regels. En vanaf daar begrijp ik er eerlijk gezegd niet veel meer van. Want onder welke criteria gaat er dan nu gekeurd worden Hoe gaat bepaald worden of iemand tot in de eeuwigheid arbeidsongeschikt is? Hoe wordt dat opgelost voor mensen die van geheel naar deels arbeidsongeschik gaan en dus geen werkgever meer hebben om bij in dienst te blijven?

Ik ben november 2003 opnieuw 80-100% procent afgekeurd. Maar ik heb echt geen idee wat ik tegemoet moet gaan zien. In elk geval ben ik blij dat een deel van het SER advies is overgenomen, hoewel toch niet helemaal duidelijk is hoe dat dan uitpakt.

Het zal me benieuwen …