De Verenigde Staten hebben opnieuw gevangenen vrijgelaten van de marinebasis Guantanamo Bay op Cuba. 23 Afghanen en drie Pakistanen zijn overgedragen aan hun eigen regering. De 26 verdachten worden niet meer als gevaarlijk beschouwd. Het Pentagon zegt alleen nog gevangenen vast te willen houden die belangrijke informatie kunnen geven of nog een gevaar vormen. Dat zijn nu nog 610 gevangenen. Vorige week liet de VS al een aantal Britse verdachten vrij. In Guantanamo zitten gevangenen die worden verdacht van terroristische activiteiten. Bron

Het is maar een klein berichtje. Alsof het bijna nergens over gaat. ‘Och ja, die mensen hebben maar twee en half jaar vast gezeten in een of ander kamp’. Geen proces of niks en inmiddels blijken ze dus in feite voor niets opgesloten te hebben gezeten. En dat was geen pretje denk ik zo. Wat maar weer aangeeft dat een land niet onderontwikkeld hoeft te zijn om fiks mensenrechten te schenden …

Of denkt u dat terrorisme-bestrijding alle middelen heilig maakt?