Premier Jan Peter Balkenende is door een fout van de NOS zaterdag in grote verlegenheid gebracht. Halverwege de bekendmaking van het overlijden van prinses Juliana op de publieke radio en televisie werd de premier plotseling afgebroken. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil de garantie hebben van de NOS dat er in de toekomst geen fouten meer worden gemaakt.

De NOS had een verkeerde opname van het in memoriam ingestart, waarop Balkenende niet meer uit zijn woorden kwam. Hij leek niet meer te weten tot wanneer Juliana koningin was geweest.” Verder lezen ..

Tja. Natuurlijk, dit zijn blunders die de NOS zich eigenlijk niet kan veroorloven. Maar het zegt toch ook wel iets over onze Premier die bij het minste of gerinste uit balans raakt nietwaar?

Misschien ook een hartig woordje met Jan Peter Potter spreken, AIVD?