“In gebieden waar onder mensen een variant van de vogelgriep uitbreekt, moeten scholen dicht en kunnen grote evenementen niet doorgaan. Zo kan massale besmetting worden tegengegaan. De wet biedt burgemeesters de mogelijkheid deze maatregelen te nemen.” (…)

“Hoogervorst neemt het advies van de raad vrijwel geheel over. Omdat de Nederlandse voorraad virusremmers beperkt is, moeten mensen met ernstige afwijkingen aan luchtwegen of het hart als eerste virusremmers krijgen. Dit geldt ook voor iedereen die bij de behandeling van de ziekte en bestrijding van de epidemie betrokken is. Grieppatiënten die niet tot deze groepen behoren, krijgen de virusremmers pas als ze met complicaties in het ziekenhuis belanden.

De virusremmer Tamiflu die Nederland in voorraad heeft, moet niet ingezet worden om besmetting te voorkomen. De minister wil het middel bewaren om de ziekte te kunnen behandelen. Nederland heeft nu ongeveer 225.000 doses Tamiflu klaarliggen. Pas als deze voorraad flink toeneent, zou het middel kunnen worden gebruikt om besmetting te voorkomen. ” Gehele artikel …

Goede wet, het is weer eens wat anders. Maarre, ik word toch nerveus. Moeten we al bang zijn voor een uibraak van vogelgriep onder mensen dan?