Een artikel dat vandaag op de voorpagina van De Stentor staat, blijkt een vervroegde 1 april-grap van de Deventer brandweer te zijn. De redactie overweegt stappen te ondernemen. In het bewuste artikel staat dat de Deventer brandweer een landelijke proef start met helium in ademluchtflessen. Door helium en zuurstof te mengen, zou de uitrusting de helft minder wegen. Dus vijf in plaats van tien kilo. Het enige nadeel is dat brandweerlieden een ‘Donald Duck stem’ krijgen. Om lachwekkende situaties te voorkomen, zou een speciaal programma de stemmen hervormen, zodat de stem door de mobilofoon normaal te horen is. het bleek een 1 april grap te zijn. Verder …

Persoonlijk vond ik het een leuke grap. Beetje vroeg, maar dat houdt het verrassingseffect erin. De redactie kon de grap toch minder waarderen. Onder het momt ‘Hoe weten we nu of onze bronnen nog te vertrouwen zijn’ willen zij een klacht indienen bij de gemeente. Dat vind ik dan weer lichtelijk flauw!

U ooit in een 1 april grap getrapt?