Twee kijven, twee schuld?

Het is een prachtig gezegde misschien, “Waar twee kijven, hebben er twee schuld“. Ik heb daar echter helemaal niets mee. Want waarom zou dat altijd en eeuwig het geval zijn? Als de een begint te schelden en de ander wordt daarop boos, is het dan ook de schuld van de ander dat de ene begon met schelden? Als je partner vreemd gaat en daardoor onstaat onenigheid, hielp je dan zelf met terugwerkende kracht mee aan het overspel? Of stel je wordt geheel onterecht ontslagen door je baas, vecht het ontslag aan en er ontstaat een arbeidsconflict. Is het dan plots deels je eigen schuld dat je ontslagen werd? En zo nog wat dwarsstraten.

Dus ik denk, waar twee kijven hangt het er maar vanaf of twee schuld hebben. Maar ja, dat staat weer niet mooi als gezegde natuurlijk.

Of denkt u daar geheel anders over?

Comments (1)Previous

Bisensueel 2

Next

Dutch Bloggies

1 Comment

  1. Henk

    Het is manipulatie om je monddood te maken.Als mensen ruzie hebben heeft de omgeving daar geen zin in en hebben ze er dus belang bij dat ‘de ruziemakers’ ophouden.Een bekende manipulatietechniek is ook om je te verwijten,je te verlagen tot het ‘lage niveau’ van de tegenpartij als je ‘tegengas’ geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft