Flevoland in de schuldsanering

Schuldsaneringen nemen hand over hand toe. Sinds 1998 mogen mensen met schulden via de rechter een regeling treffen met hun schuldeisers. De meeste mensen met een schuldsanering wonen in de provincie Flevoland, aldus het CBS. Bron: RTL-nieuws

Sowieso vraag ik me af of schuldsanering tegenwoordig voornamelijk voorkomt bij mensen die lukraak geld over de balk smijten. In een tijd waarin de werkeloosheid fors blijft toenemen en de bezuinigingen niet van de lucht zijn, zou het zomaar kunnen dat mensen makkelijk in financiele problemen geraken.

Maar de hamvraag in dit stuk is natuurlijk, hoe komt het dat Flevoland het hoogste aantal mensen in de schuldsanering kent? Is de werkeloosheid daar het meest toegenomen? Heeft Flevoland de leukste winkels? Zijn Flevolanders vatbaarder voor reclames waarin geld lenen een prachtige hobby is? Lopen er wellicht meer deur-tot-deur-verkopers rond? Dat vraag ik me dan af ..

Wat denkt u?

Toevoeging: wel bizar dat dit soort berichten telkens omringd worden door reclame voor leningen (frust)

Comments (1)Previous

Vinyl

Next

Kilo vreter?

1 Comment

  1. Toch blijft het raar. Eerst leen je heel veel geld en daarna ga je klagen dat je niet uit de schulden kan komen. Op zo’n manier “loont” het toch om veel geld te lenen en over de balk te smijten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft