[[image:glass_big.gif::left:0]]Even een updeet. Afgelopen vrijdag op de weegschaal gekropen om te zien dat ik sinds het ‘dieten’ niet een maar zelfs twee kilo aangekomen was!! Hmz, dat is toch niet de bedoeling van een dieet nietwaar. Mezelf een en ander ontzeggen lukt best, als er wel wat mee bereikt wordt. En dan bedoel ik niet een kilo per week zwaarder geraken! Onnoemelijk gefrustreerd heb ik dus het hele weekend gegeten waar ik zin in had. Gebakken aardappelen en chocola waren daarbij ook aanwezig inderdaad. Des te verbazenwekkender was het feit dat ik gisterenochtend de laats bijgekomen kilo weer kwijt was?? En vanochtend nog een onsje meer eraf zelfs.

Gefrustreerd, sjacherijnig en onnoemelijk onzeker ben ik me dus maar lens gaan zoeken op dieet-sites en heb ik lukraak wat mensen aangesproken voor advies. Tot mijn opluchting blijk ik geen vreemd fenomeen te zijn, meer vrouwen hebben hier last van. Dat was al fijn om te horen in elk geval (hoewel niet voor die anderen natuurlijk). Een voedingsdeskundige bevestigde dit fenomeen nogmaals. Zij denkt dat het zit in de weinige lichaamsbeweging en een verkeerde verdeling in mijn voeding. Oftewel, misschien schrap ik van het een te weinig en het ander teveel. Daar doe je je verbranding geen plezier mee blijkbaar en dan schiet het afvallen ook niet op. Klinkt logisch?

Dus vandaag weer verder. Met een iets andere verdedeling en deze tips erbij. Vooral de sambal en pittige kruiden staan me wel aan, ik mag graag overal pittig opsmeren. De buikspieroefeningen gaan tegen alle verwachtingen in gelukkig wel nog steeds erg goed. Kan zelfs twee broeken weer dicht krijgen, ook het bovenste knoopje. Blijkbaar gaat het in centimeters beter dan in kilo’s dus. Dat is dan wel weer erg fijn natuurlijk!

Ha, het gaat helemaal goedkomen!