Omdat vriendje en ik astma hebben plus vier nogal verharende huisdieren en er tapijt in de huiskamer ligt, kregen we van zijn ouders een stuk vinyl voor de woonkamer. Bij de Kwantum, mooi dik en stevig vinyl en 50% afgeprijst want laatste rol. Wij blij! Niet moeilijk doen met risico op beschadigingen, het kost wat maar dan wordt het gebracht. Makkelijk toch.

Vanmiddag een uur of vier stonden ze voor de deur, de vinyl-mannen. Tot onze verbazing vonden ze het helemaal niet moeilijk om door het trappengat te steken, gewoon dubbelvouwen is net zo makkelijk? Maar goed, de drie knikken leken niet blijvend dus laat maar zitten. Wel wat flauw om de rol snel om te draaien als ik even een blik op de knik wil werpen. Snel een handtekening, de mannen hebben haast.

Nou daar ligt het dan. Nog even helemaal bekijken. Hee verhip, er zit een scheurtje aan het uiteinde binnenin de rol. Hmm, niet groot maar toch, weinig netjes. Och kijk nu, aan de andere kant zit een rare plek. Uitgerekt, alsof het op een deurklink heeft gehangen. Dat is toch niet zo netjes he. Zeker niet als je bedenkt dat het 22 euro kost om het te laten brengen. Wat denk je, zal ik ze bellen?

Ja, laat ik toch maar bellen. Aardige mijnheer, vindt het allemaal heel vervelend. Even kijken of het vervangen kan worden. Och nee, het was het laatste op de rol. Maar wat ziet de ineens minder aardige mijnheer, het is een produkt met stevige korting he? En ze hebben het nu eenmaal niet meer liggen. Bovendien moesten de medewerkers het van de rol halen en inpakken en dan houden ze het wel eens verkeerd vast, dat kan gebeuren. Dus is zijn voorstel: ‘snijdt u de stukken er maar af en probeer of u dan toch genoeg heeft aan de rol. Als het gelegd is en er is toch wat mis mee, dan kan u terugbellen en kunnen we misschien over een vergoeding praten’.

Nu had ik helemaal niet zo moeilijk willen doen. Waarschijnlijk kunnen we het er prima afsnijden, het is alleen wat lastiger leggen. Maar het feit dat mijnheer me plots wilde afschepen omdat ze geen nieuw stuk meer hebben, maakte me wat strijdbaarder. Het moet er tenslotte niets toe doen of we er een stuk af kunnen snijden of dat er korting op zat, het moet gewoon netjes geleverd worden. Zo hadden we zelf wel een reststuk kunnen kopen en in de aanhanger kunnen mieteren. Plus dat we normaal dus een geheel nieuw stuk hadden gekregen maar het nu maar met een kapot deel moeten doen zonder enige tegemoetkoming van zijn kant. Mijn voorstel was dus dat hij maar met een ander aanbod moest komen.

Donderdag komt de stoffeerder. Om te kijken of er wel echt een probleem is. Omdat hun geen nieuwe rol meer hebben, ben ik plots weinig geloofwaardig blijkbaar. Ik ben benieuwd …

To be continued dus.