[[image:bos.jpg::right:0]]Zo kwam er een mijnheer op het idee om een zogenoemd ‘smulbos’ aan te leggen. Het idee kwam blijkbaar door een gesprek met enkele allochtonen maar is mede gebaseerd op hoe het bos vroeger was voor onze opa’s en oma’s. Niet bedoeld als integratieplan maar gewoon, om een leuk bos te krijgen zonder specifieke paden en bewegwijzeringen. Een bos waar je nog eens iets kan gaan ‘doen’. Lees voor de gekkigheid eens hier verder …

Helaas kwam het in de media als ‘allochtonen bos’ en is Nederland weer eens te klein te geworden. Stel je toch eens voor, een allochtoon die ons kleinziellige landje op een ideetje brengt, dat kan natuurlijk niet! Jammer hoor. Want mij lijkt het ook leuk, een ouderwets echt bos waar je niet per se op het pad hoeft te blijven en niet meteen een boete krijgt voor het verzamelen van een nootje of een appel. Nederland is toch al genoeg gecultiveerd inmiddels lijkt me.

Goed voorbeeld hoe iets volkomen uit verband getrokken kan worden …