[[image:29259.jpg::right:0]]“Een 12-jarige Amerikaanse jongen is een maand geschorst geweest omdat hij tegenover zijn medeleerlingen zijn lerares bedreigd had. Niet met een vuurwapen of een mes, maar met pindakaaskoekjes, iets waar de lerares allergisch voor is.

De jongen had begin april een pak ‘nutter butter cookies’ mee en vertelde de klas dat hij iets ‘gevaarlijks’ bij zich droeg. Daarop zwaaide hij met het pak koekjes boven zijn hoofd en zei dat hij het tegen de lerares zou gebruiken als ze hem wou laten nablijven. De lerares werd echter niet aan de koekjes blootgesteld, waardoor ook geen allergische reactie optrad.

Nadat een medeleerling de bedreiging gemeld had, besloot de schoolleiding de jongen te schorsen. Na overleg met zijn ouders is overeengekomen dat de knul begin mei zijn lessen op een andere school mag vervolgen.”

Zou de lerares te bang geweest zijn om de jongen aan te geven? Of zag ze net als ik niet helemaal in hoe hij van plan was de koek bij haar naar binnen te werken?

Heeft u nog onlangs iemand bedreigd met een struik peterselie?