[[image:tired.jpg::right:0]]Vandaag kreeg ik de vraag “Heb je zomers meer energie en minder last van ME?“. De Gravin gaf eigenlijk indirect al het antwoord voor me. In de zomer heb ik minder last van pijnklachten (van de Fibromyalgie) maar ben ik bekaf. Met name als het aan de warme kant is. Dus eigenlijk heb ik dan juist minder energie en meer last van de ME. Ik denk omdat warmte al loom maakt en een MEer dat nou net niet kan gebruiken. Bovendien heb ik altijd licht verhoging en ben dus nogal warm van mezelf. Wellicht kost de poging tot afkoelen van het lichaam meer energie? Hoge temperaturen kunnen mij in elk geval niet behagen, liever dan de lente (en dan zonder hooikoorts als ik toch mag kiezen ;))

In de winter kikker ik qua energie wat meer op. Maar wordt de Fibromyalgie wat erger. Dus alles bij elkaar word ik er niet echt actiever van geloof ik.

Gekke is dat ik me elk seizoen wel weer kan verbazen. Is het hoog zomer, verlang ik naar de frisse winter. Strompel ik door de vrieskou, kan ik niet wachten tot het weer zomer wordt. Typisch hollands he, het is ook nooit goed. Toch ligt mijn voorkeur wel bij de winter geloof ik. Een extra pijnstiller en warm inpakken is tenslotte makkelijker dan continue op zoek moeten naar afkoeling en overal in slaap vallen. Bovendien heb ik meer last van mijn huid (of astma) in de lente/zomer. Ik zie er nu al niet uit en het is net een paar dagen zonnig! De zalf zit in de bestelling en de korrels liggen klaar (nu nog herinneren dat ik ze moet gebruiken).

Anyhoe, een volmondig ‘nee’ dus.

Had u nog een vraag in de aanbieding?