Studieschuld

CDA-Kamerlid Koomen wil dat studieschulden en leningen van studenten worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Ze heeft dat vrijdag gezegd in het radioprogramnma 1opdeMiddag. Volgens Koomen is de registratie nodig omdat steeds meer jongeren in de schulden komen.

Banken zijn vaak niet voldoende op de hoogte van de financiële situatie van iemand die om een lening of hypotheek aanklopt, aldus Koomen in een toelichting. Daardoor kunnen mensen vaak geld lenen, terwijl dat hun financiële capaciteit te boven gaat. “We moeten de mensen tegen zichzelf beschermen.”  Verder ..

Natuurlijk. Iedere imbeciel kan in de schulden zitten tot hij erbij neervalt, zonder dat er registratie van de BKR aan te pas komt. Dat is immers afgeschaft. Schuldeisers hebben zelf de vrije keus en de meesten registreren niet meer. Maar studenten die geen normaal inkomen hebben en waarvan de overheid de lening hen praktisch in de schoenen duwt, gaan we nu bestempelen als financieel wanbetalers.

Mogen ze vijftien jaar langer op hun studentenkamer blijven wonen wegens hun registratie …

Comments (2)Previous

Uit logeren

Next

Excuustruus

2 Comments

  1. Maar als je dan een hypotheek wil afsluiten? Wordt dat dan niet moeilijker??

  2. Het is er nog niet van gekomen zover ik weet, die registratie van studieleningen. Maar vanzelfsprekend telt het mee in het afsluiten van een hypotheek, afhankelijk van de hoogte van de schuld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft