[[image:geheimwerk.jpg::right:0]]Jongeren in Amsterdam krijgen binnenkort geen uitkering meer. Ze moeten een verplichte werkstage volgen of terug naar school. Wethouder Aboutaleb wil op deze manier voorkomen dat mensen al op jonge leeftijd wennen aan een uitkering of dat schoolverlaters worden ‘beloond’. Alleen als scholing of stage om een bijzondere reden niet lukt, kan een jongere in aanmerking komen voor een uitkering. Als de gemeenteraad het plan goedkeurt, kunnen de strenge regels in het najaar ingaan. Bron

Die Aboutaleb. Dezelfde mijnheer die vond dat studenten een lagere bijstandsuitkering moesten krijgen. Want “die zijn al gewend om met minder rond te moeten komen dus moet je ze niet belonen”. Geloof het of niet, hij is geen VVDer maar heus lid van de PvdA. En heeft een ondefinieerbare angst dat mensen niet meer willen werken zodra ze de rijkdom van de bijstand hebben geproefd. Dan nog de werkeloosheid hoog houden door werkgevers de goedkope stagiares aan te bieden en hij kan zo als opvolger van Zalm de boeken in.

Waar komen die achterlijke plannen toch vandaan?