Net terug van de huisarts en we gaan aan de slag. Morgen mag ik beginnen met Thyrax (schildklierhormoon). Lage dosering met de bedoeling dat langzaam op te bouwen. Voor degenen die me advies hebben gegeven: Hij heeft nog info over de cytomel opgezocht. Het verschil in medicijn was volgens hem echter niet zo groot. Bovendien is het hier totaal onverkrijgbaar dus zal de apotheker moeilijk gaan doen. Mijn huisarts kan dat moeilijk verkopen, tenslotte heb ik een dubieuze indicatiestelling (bloedwaardes goed, toch medicijnen). Daarnaast heeft hij veel ervaring met thyrax en weet daarmee veel beter hoe het op te bouwen en wat de effecten moeten zijn. Alles bij elkaar rede om eerst de thyrax te proberen.

Veder wordt ik geprikt op Lyme maar kreeg er de mededeling bij dat het niet direct iets zal aangeven. Wordt geprikt op anti-stoffen, zijn die aanwezig weet je nog niet of het echt Lyme is. (En zijn die niet aanwezig, wil het niet eens zeggen dat je geen Lyme hebt, kan het vager?). Maar dan hebben we iets om wat mee te gaan doen en kan de dermatoloog misschien ook weer verder. Het is even vogelen, kan alleen voor twaalven geprikt worden tegenwoordig. De maatschappij is niet ingesteld op de middag duidelijk.

Verder nog van alles en nog wat besproken wat niet interessant is om hier te melden. Gek is dat. Ik heb de indruk dat hij me serieuzer is gaan nemen sinds ik vaker met vage verhalen en internetprintsels aan kom zetten. Je zou andersom verwachten nietwaar? Misschien had hij daarvoor de indruk dat ik het wel best vond allemaal. Terwijl het destijds meer ‘dokters-moeheid’ was, kon even geen arts of ziekenhuis meer zien. In elk geval is hij heel enthouisiast om te experimenteren (in het redelijke en logische, dat natuurlijk wel) en wil me er prima mee begeleiden. Dus ik ben benieuwd!