Zo. Heb me net zitten voorbereiden op het consult vanmiddag bij de huisarts en dat was toch even een werk. Prachtig artikel over schildklier & ME uitgeprint, al mijn klachten weer eens opgeschreven (mijn hemel wat deprimerend is dat eigenlijk!) en me zitten verdiepen in de ziekte van Lyme. Om ook hiervan alleen onzeker te worden. De symptomen/klachten en stadia komen schrikbarend overeen en ik heb ooit op de eerste hulp gezeten vanwege een rare beet. Niemand wist wat het was, ik ben niet getest en nu is het zoiets wat ‘ook zou kunnen misschien’. Aan de andere kant komen mijn klachten dus bij meerdere ziektes voor en kan het net zo goed de oude vertrouwde ME blijven. Enfin, ik zal het consult maar beginnen met te zeggen dat ik met nogal veel vragen en papierrommel aan kom zetten (anders ben ik alles al vergeten voordat ik binnen zit). Het is voor een huisarts ook niet makkelijk om een patient te zien die eerst zelf al een zooi medische informatie gaat zitten opzoeken en meer vage klachten dan tenen en vingers heeft! Gelukkig is hij wel voor het experiment tegenwoordig en heeft mij ook wel eens van artikelen voorzien voor ‘de interessant’. En hij is net terug van vakantie en ik heb ene dubbele afspraak, moet goed komen 😉


Nu maar hopen dat hij iets geweldigs gaat zeggen natuurlijk, hoewel ik vrees dat dat bij de onmogelijkheden behoort. Ik droom er nog wel eens over. Dat de artsen ineens iets vinden, me een behandeling aan kunnen bieden en dat ik spontaan zestig uur per week kan gaan werken en een leuke sport erbij neem. Dat is eigenlijk best gek, aangezien ik in al mijn andere dromen nooit ziek ben. Dan kan ik gewoon rennen en fietsen, heb vaak collega’s (hoewel nooit duidelijk is welke baan ik dan heb) en nou ja, een leven als ik vroeger had voor het ziek zijn. Misschien moet ik toch wat vaker gaan slapen *grinnik*


U merkt wel, veel zinnigs heb ik ook niet te melden. Je hebt zo van die periodes. Wie weet zit ik aan het eind van de middag weer vol verhalen.

In elk geval een prettige maandag gewenst!