“Het begint verdacht veel op de jodenster te lijken.” Dat zegt VVD’er Dijkstal over het plan om vignetten in te voeren die aangeven in welke mate allochtonen zijn geïntegreerd. Hij vindt het integratieplan van minister Verdonk(Vreemdelingenzaken) ‘ronduit eng’. Dijkstal zegt dat de Nederlandse politiek haat zaait en allochtonen criminaliseert. Verder …

Natuurlijk staat de VVD nu op de achterste benen. “Kamerlid Wilders noemt het interview van Dijkstal in een reactie ‘dom’. Volgens hem slaat Dijkstal enorm om zich heen. Het Kamerlid wijst op excessen die in de islam voorkomen, zoals eerwraak en verminking. “Het is onaanvaardbaar dat je die niet kunt benoemen, ook voor de meerderheid van de moslims.” Meer ..

Noem mij maar blont maar bovenstaande is natuurlijk een redenering van lik-mijn-vestje. Die excessen als eerwraak en verminking benoemen is iets geheel anders dan ‘vignetten’ gaan verstrekken. En omdat er excessen voorkomen, is het heel normaal een gehele bevolkingsgroep op te zadelen met bewijsjes van de mate van nederlanderschap? Hoe moet ik dat zien eigenlijk? Je spreekt wel nederlands maar draagt een sluier, dan krijg je vignet klasse 3? Ken je daarentegen het volkslied dan stijg je naar klasse 2? En wat doen we met de allochtoon die geen moslim is eigenlijk? jahaa, die bestaan ook hoor.

Brrrr. Nee, ik moet het toch met Dijkstal eens zijn dat dit best eng begint te klinken. Wat u?