Vandaag enkele deprimerende en frustrerende berichten. Ten eerste dat mijn vriend weer niet aangenomen was voor een bepaalde baan. Maar nu weten we plots ook waarom. De referentie die enthousiast had toegezegd een goed woordje te doen bij potentiele werkgevers, blijkt rare (en onware) verhaaltjes rond te strooien. Geen wonder dat je dan moeilijk een baan vindt he!!! Het was dus ook alleen afgeketst op de referentie. We hebben geen idee hoeveel mensen de referentie gechecked hebben, maar het vermoeden is dat het niet bij deze ene is gebleven. Hebben we nog ‘geluk’ dat deze werkgever eerlijk vertelde hoe de vork in de steel steekt. Niet meer noemen dus. En de aandrang op hem even thuis op te gaan zoeken is moeilijk te beheersen moet ik zeggen. Dit verhaal krijgt nog wel een staartje.

Heb het zelf jaren geleden ook eens aan de hand gehad. Na zeven maanden en vele tientallen sollicitaties bleek dat mijn laatste werkgever rond vertelde dat ik altijd te laat zou komen en me vaak ziekmelde. Toen ik verhaal ging halen werd het uitgezocht en wat bleek .. ‘Och we hebben u verward met iemand anders. Sorry hoor’. Daar had ik wat aan!! Toen ik daarna die referentie niet meer gaf vond ik snel een baan. Hopelijk zal dat nu ook het geval zijn voor mijn vriend ..

Enfin, niet nodig om toe te voegen dat de stoom nog uit onze oren komt zeker.