Och en wee, de verkiezingsuitslagen zijn bekend. Zelfs als u niet gestemd heeft (ga u schamen!), zal u wel her en der wat uitslagen meegekregen hebben neem ik aan. En het was een blamage, vond u ook niet? Menig politicus ging volledig uit zijn dak omdat maar liefst 61,9% van de bevolking niet gestemd heeft. Het CDA ging echt totaal uit zijn stekker van vreugde, ze waren kantje boord koploper! En wie kan het dan nog wat schelen dat de partij twee zetels mag inleveren (in de Tweede kamer waren ze nu rond de elf zetels kwijt geweest), daar leren we lekker heeeeelemaal niets van. Camiel Eurlings kreeg er spontaan opvliegers van. Wouter Bos en zijn PvdA werd natuurlijk verfoeid. Wat nu afrekening van het huidige kabinetsbeleid? Dat zowel het CDA, D’66 en VVD fiks hebben verloren zegt absoluut niets, de Nederlander zou plots heel Europees gericht gestemd hebben.

Neeeee inderdaad, de politiek heeft ‘zo geleerd van Pim’ (excuseer mij deze afschuwlijke uitdrukking). Politiek staat veeeel dichter bij de bevolking, nu luisteren ze weer naar wat de burger te zeggen heeft. ‘Lessen uit het verleden’ enzo.

Heeft u al wat meer zin gekregen om op het Malieveld te camperen?