De prijzenoorlog is voorbij. Natuurlijk, het zat er al niet in dat dit nog erg lang door zou gaan. Toch was het fijn, eindelijk iets normalere prijzen.

Maar nu viel mij vandaag op dat vele produkten plots veel duurder zijn dan ze vorige week waren. Zomaar, uit het niets. De zak aardappelen waar ik het net over had bijvoorbeeld. Vorige week betaalde ik 1.99 voor 5 kg aardappelen. Vandaag betaalde ik voor hetzelfde merk maar slechts 2,5 kg ineens 2.99!!! Wellicht een fiks mislukte oogst zal u denken. Nou dat denk ik niet, tenzij de snijworstbomen er ook aangegaan zijn. Vorige week kon ik mijn boterham enkele dagen beleggen voor 99 eurocent, nu zag mijn oog zomaar 1.69 staan voor hetzelfde beleg. Ook andere plakjes vlees waren ineens verbazenwekkend duur geworden. En de stukken, niet groter, wel kostbaarder. Alles bij elkaar was ik ook een aardig bedragje meer kwijt voor de boodschappen dan van te voren gedacht, en dat kwam niet door mijn slechte inschattingsvermogen.

Hebt u het ook gemerkt?