Durf er bijna niet meer over te beginnen. Voetbal lijkt niet erg ‘in’ in weblogland en voor ik het weet heb ik weer zes vergissingen opgetypt. Maar toch .. Zweden – Bulgarije. De eerste echt leuke wedstrijd om te kijken als je het mij vraagt. In elk geval de tweede helft, de eerste helft lag ik in coma op de bank. Mooi spel en 5 – 0, dat laatste komt niet vaak voor op een EK. Als Oranje morgen (eigenlijk vandaag dus) ook zo speelt als Zweden, dan worden we nog gelukkig …

De engelse fans hebben zich rustig gehouden in Portugal. Er is slechts een mijnheer opgepakt. Hij mag voor drie jaar het land niet meer in, eerst nog even een jaartje celstraf uitzitten. Ja ja, dat zijn geen halve maatregelen met het snelrecht daar. Maar wellicht wel goed, is dat gezodemieter met geweld misschien eens afgelopen. Zoals Rudi VÃller zei, ‘het is maar voetbal’ (Nou ja, dat zei hij natuurlijk niet. Maar ik weet het even niet in het Duits vandaar). Inderdaad, er zijn wel betere dingen te bedenken om elkaar de hersenen in te slaan nietwaar?

Overigens heb ik me rot zitten ergeren aan de laatste Heineken reclame. U weet wel, met die toeterhoed. Leuk ding, daar niet van. Maar een mijnheer met een bak bier onder zijn arm en zo’n toeterhoed op zijn hoofd, loopt naar een mijnheer met hond en vraagt ‘Dit is toch een Duitse herder?’. De man-met-hond antwoord ja waarop de mijnheer-met-bak-bier zijn hoed voor zijn scheur houdt en tegen de herder ‘HOLLAND’ brult. Hahahahahaha, lachen … NOT. Meteen op zijn bek slaan die vent! (met bier, niet die met die hond, dat zou weer gek zijn). Dat je voor lul wil lopen met toeterhoed kan ik best inkomen, maar we gaan niet tegen honden schreeuwen hee. Ik weet het, ik weet het, het is maar reclame… Maar je kan je maar ergens over opwinden enzo.

Gaan de niet zo-voetbal-liefhebbers onder de lezers wel naar Nederland – Duitsland kijken trouwens?