Hoor ik toch net op het nieuws dat het kabinet ‘even’ besloten heeft statiegeld op petflessen af te schaffen! Blijkbaar is het heffen van statiegeld not done in de Europese Unie en zouden wij dus een hindernis leggen voor producenten van deze petflessen. De gemeentes zijn niet blij met dit kabinetsbesluit, zij vrezen voor meer rommel op straat en dus meer kosten voor de gemeente. Bovendien zijn zij er blijkbaar niet in gekend, terwijl er wel vaste afspraken gemaakt worden rondom het fenomeen statiegeld.

Persoonlijk hou ik liever het statiegeld op de flessen. Feitelijk maakt het financieel gezien geen verschil in de zin dat je nu van te voren geen statiegeld betaald (neem ik tenminste aan), in plaats van dat je het later terug moet gaan halen. Maar het is zo fijn om dozen vol lege flessen op te sparen voor geval van nood enzo. Dat de bankrekening leeg is maar er nog een klein appeltje voor de dorst op balkon staat. Is toch ook een goede rede om het statiegeld erin te houden?

Of bent u blij er van af te geraken?