De UWV is weer in opspraak vanwege exorbitante uitgaven, schrijft de Volkskrant donderdag. Het budget voor externe adviseurs werd in 2003 overschreden met 240 procent. Het kabinet wil uitgaven aan externe werknemers juist beperken. Volgens de uitkeringsinstantie zijn de overschrijdingen te wijten aan reorganisaties.

De overschrijding is volgens de UWV te wijten aan reorganisaties. Werknemers die vertrekken, worden niet vervangen. Daarom worden externe medewerkers, zoals ICT-consultants, verzekeringsartsen en uitzendkrachten, aangenomen. Verwacht wordt dat nog 6.300 banen bij de UWV verdwijnen. Gehele artikel ..

Wat is dat nu weer voor wassen neus. Ik lees tenminste dat niet alleen het budget ruim is oveschreden, maar dat ook elke werknemer die weg moet blijkbaar vervangen wordt door een externe medewerker. Ok, die zijn niet vast in dienst. Maar alles bij elkaar toch stukken duurder dan de vaste werknemers in dienst houden?? Lijkt mij een merkwaardige manier van reorganiseren en kosten besparen …