De Amerikaanse popster Madonna heeft de Hebreeuwse naam Esther aangenomen, na studie van het joodse mysticisme. Dit zegt zij in een interview dat het Amerikaanse tv-station ABC vrijdag uitzendt. Madonna zegt zich te identificeren met de bijbelse koningin Esther. Dit betekent volgens haar geen verloochening van haar moeder, naar wie zij is vernoemd.

Madonna werd 45 jaar geleden geboren als Madonna Louise Veronica Ciccone. Zij vertelt in het interview ook dat zij een bescheidener imago wil opbouwen dat minder op naaktheid en seksuele uitstraling is gebaseerd. bron

Tja. Toch vind ik Esther nou niet zo’n geweldige artiestennaam eigenlijk. Zeg nou zelf, “Ik ga naar een concert van Esther!!” klinkt toch even anders hee? (Ja ja, het wil niet zeggen dat ze haar artiestennaam ook veranderd, I know. Moet er toch iets bij zeggen?)