Politiek en justitie hebben met woede en onbegrip gereageerd op de vrijlating van de twee activisten die afgelopen woensdag minister Rita Verdonk met ketchup probeerden te besmeuren. De vrouwen blijken donderdag met een dagvaardiging naar huis te zijn gestuurd. De rechtszaak vindt vermoedelijk aanstaande woensdag plaats.

Opmerkelijk is dat de namen van de activisten niet bekend zijn. De vrouwen weigerden een naam af te geven. Justitie heeft de dames geregistreerd onder de naam N.N. (Nomen Nescio, onbekende), aangevuld met een cijfercombinatie en vingerafdrukken. Er wordt erkend dat het lastig is een eventuele straf ten uitvoer te brengen. “We kennen de identiteit van de verdachten immers niet. Dat kan betekenen dat we de straf pas kunnen uitvoeren op het moment dat wij opnieuw met deze vrouwen in aanraking komen,” meldt een woordvoerder van justitie. Verder …

Tja, het is wat merkwaardig dat de identiteit van de vrouwen niet gewoon vastgesteld wordt voor ze naar huis mogen. Maar ik moet wel een beetje lachen om de enorme heisa hier omheen. Het gaat alleen om een beetje ketchup gooien als ludieke actie. Waarbij vervolgens de LPF een motie van wantrouwen wil indienen tegen Donner en D’66 om opheldering gaat vragen in de kamer. TBSers kunnen gewoon weken zoek blijven waarbij een enkeling vervalt in verkrachting, mishandeling en moord. Er zijn mensen die jaren onschuldig opgesloten zitten en nog geen cent schadevergoeding voor hun volledig verknalde leven krijgen. Veroordeelde pedofielen worden in een huis recht tegenover een kinderspeelplaats gezet zonder dat iemand de gang van zaken een beetje volgt. Criminelen kunnen hele bedrijven runnen vanuit de cel. Maar nu de ketchup-activisten vrij gelaten zijn …

Misschien eens een workshop prioriteiten stellen aanbieden?