Ze zijn overal wel in kleine mate aanwezig (hier zelfs overmatig geloof ik ;)), de mensen die niet begrijpen wat er nou zo leuk is aan voetbal. Natuurlijk zijn er ergere dingen op de wereld om je druk over te maken. Maar misschien is dat juist wel het punt. Even enkele weken je niet druk maken om recessie, werkeloosheid, achterlijke ministers, geldproblemen, een rottige baas en andere dagelijkse beslommeringen. Even lekker als neanderthaler en bondscoach schreeuwend op de bank of in de kroeg. Het excuus voor menigeen om een a drie weken dagelijks een aardige hoeveelheid bier en bitterballen naar binnen te kunnen gooien. Met iedereen in gesprek kunnen geraken want waar je ook bent, er zijn altijd wel voetbalfans te vinden. Dat is toch allemaal hardstikke mooi!

En ach, carnaval is ook een dom feest maar daar hoor je zelden iemand over …