Nu het eindbod van het kabinet rond het prepensioen is afgewezen door de FNV, is voor minister De Geus de maat vol. In een gesprek met RTL Nieuws kondigt hij keiharde maatregelen aan. Zo zal de vergoeding voor ontslagen werknemers worden gehalveerd. De WW voor mensen die nog maar kort werken, wordt helemaal afgeschaft. De Geus: “Daar is nu zeker geen geld meer voor.” De verhoging van de WAO-uitkering is ook van de baan. Ambtenarensalarissen blijven dit en volgend jaar definitief op nul.

En dit zijn nog maar de eerste maatregelen die het kabinet neemt na het stuklopen van het Najaarsoverleg. Later komt er ook nog een nieuw plan voor VUT en prepensioen. Dat komt erop neer dat iedereen langer zal moeten werken. Bron

Het is toch merkwaardig. Er loopt een onderdeel stuk in onderhandelingen en de Geus gaat om zich heen slaan alsof we dan plots wel allemaal ademloos naar zijn gebrabbel luisteren. In sneltreinvaart waar de NS nog wat van kan leren, gaan alle verkiezingsbeloften het raam uit. En op een manier… kleuterpolitiek!

Zo blijkt plots de verhoging van de WAO uitkering niets meer van doen te hebben met een lagere instroom, maar alles met het pre-pensioen. De WW heeft niets van doen met werkelozen maar opnieuw, alles met het pre-pensioen. Rechten voor werknemers zijn plots niet belangrijk meer, hadden ze maar geen pre-pensioen moeten willen. Onterecht ontslagen, pech gehad, u krijgt een halve premie want men kan het niet eens worden over de pre-pensioenen. Werkt u niet lang genoeg? Had u toch maar vast aan het pre-pensioen moeten denken. Nu zal u onmiddelijk in de bijstand belanden met alle gevolgen vandien. Ambtenaren zijn uitschot, bevries daar alles maar. Hadden ze maar meer moeite moeten doen om FNV leden anders te laten stemmen .. En zo wil hij u en ik doen geloven dat het mislukken van de onderhandeling over pre-pensioen zo bizar veel kost, dat het gehele sociale systeem in een keer in elkaar gegooid zal moeten worden.

Het moge duidelijk zijn, de Geus wil wraak en zal dat nemen op ieder lid van de bevolking afzonderlijk. Met een duidelijke vingerwijzing, het is allemaal de schuld van Lodewijk de Waal! Wie wil er nog over demoniseren discussieren?

Hopelijk gaan de mensen – dus ook u – nu wel de straat op!!!