De salarissen van ministers en staatssecretarissen in het volgende kabinet gaan met dertig procent omhoog. Dat zal het huidige kabinet volgens bronnen in Den Haag vrijdag gaan besluiten. Hiermee wordt het advies van een commissie onder leiding van voormalig VVD-leider Hans Dijkstal opgevolgd.

De commissie stelde dat bewindslieden in vergelijking met het bedrijfsleven veel te weinig verdienen. Op dit moment verdienen ministers 113.000 euro per jaar. Voor de leden van een volgend kabinet wordt dat 147.000 euro per jaar. Bron

Tja, dat de salarissen vergeleken bij het bedrijfsleven achter blijven zal allemaal best wezen. Maar vonden we de salarissen en bonussen in het bedrijfsleven niet juist de pan uit rijzen? Buiten dat, in deze tijden waarin elke bevolkingsgroep vele procenten inlevert, geeft het toch geen pas om een klapper van dertig procent loonsverhoging in een keer in te voeren. Voor nota bene die groep die de bevolking vraagt om ‘offers’ en beweerd nu eenmaal ‘pijnlijke maatregelen’ te moeten nemen.

Blijkbaar kan dat geld wel zo uit de schatkist genomen worden …