Ok, voetbalanalyses geven kan hij opperbest, ons Johan Cruijf. Maar van de rommel rond voetbal heeft hij duidelijk een stuk minder verstand.

Bij Studio Sport zagen we een stukje Jan Peter Potter, die waarschuwde voor eventuele consequenties van het overdreven zwart maken van bijvoorbeeld een Bondscoach. Tenslotte weten we nu (blijkbaar) dat er zomaar een idioot kan opstaan die ‘aan de paal nagelen’ of ‘stenigen’ wat erg serieus zou kunnen nemen. Daarop doorbreiend (Johan Cruijf’s wegen zijn letterlijk ondoorgrondelijk af en toe) kwam JC op het feit dat het in zijn ogen te belachelijk voor woorden is, dat er rekening wordt gehouden met de hoeveelheid politie die op de been te brengen is bij een risicowedstrijd. Zo kan een burgermeester zomaar besluiten een wedstrijd te verzetten omdat er een ander evenement op dezelfde dag geplanned is, en er anders te weinig politie op te trommelen valt. Of kan een wedstrijd afgelast worden vanwege een teveel aan hooligans en rotzooi in de stad. ‘Dat is natuurlijk belachelijk’ zo stelde JC heftig, ‘want voetbal is toch zeker belangrijker!!’

Yeah RIGHT Johan. Waarom druk maken om de rellen, de gewonden en de afgebroken boel. Als er maar gevoetbald wordt, dat maakt alles weer goed. En hoe haaaalt een burgermeester het toch in zijn hoofd om de veiligheid van zijn stad voor voetbal te stellen?? Nergens voor nodig. Zolang 22 mensen op een veldje een bal in elkaars netje proberen te schoppen, is alles eromheen geoorlooft. Nietwaar?