Het is gewoon eng, Balkenende lijkt ballen te hebben??!!

Op een uitzonderlijke manier heeft premier Balkenende zich weer gemengd in de discussie rond de demonisering van Dick Advocaat.
Premier Balkenende heeft een open brief geschreven aan columnist Jan Mulder van de Volkskrant. Daarin zegt de premier géén openbare excuses te maken voor opmerkingen over het zwartmaken van Advocaat. Mulder voelde zich door de premier onterecht beschuldigd.

In een -uitzonderlijke- open brief, vandaag te lezen in de Volkskrant, schrijft Balkenende dat hij in zijn oproep niet heeft gesproken over Mulders’ vermeende opmerking over steniging en marteling van Advocaat. “Die excuses krijgt u niet.” De Volkskrant-columnist voelde zich wel aangesproken en eiste excuses. Mulder zegt dat zijn opmerking ‘doorspeend was van ironie’ en bovendien compleet uit z’n verband gerukt. Balkenende erkent dat, maar stelt dat ‘niemand die ironie heeft begrepen’.

Vrijdag reageerde Balkenende op de felle kritiek die de bondscoach kreeg na het verlies van het Nederlands elftal tegen de Tsjechen. De media zijn te ver gegaan, oordeelde de premier. In de brief aan Mulder herhaalt hij zijn standpunt. “Ik heb in volle overtuiging het bedenkelijke klimaat rond de bondscoach aan de orde gesteld. Ik vond het klimaat dat ook door de media werd aangewakkerd zwaar ondergravend.”

Wat dan weer errug jammer is, is dat hij deze felheid tentoonspreid bij zoiets onbenulligs als voetbal. Waarom niet bij bezuinigingsquesties en neergestoken leraren!?