Gas & Licht, nog meer vervolg

Een ruime maand geleden vertelde ik u over de dramatisch hoge gas & licht rekening hier en de halfwas oplossing die ik van Essent kreeg aangerijkt omdat we geen honderden euro’s voor huisbezoeken wilden betalen. Die oplossing was een formulier waarop voor vier weken lang de meterstanden per dag aan te geven waren. Daarnaast zat er een papier bij waarop we een gemiddeld jaarverbruik voor een gemiddeld gezin voor gas & licht per apparaat konden berekenen. Bovendien een hoop domme tips waar we natuurlijk allang van op de hoogte zijn en waarvan de moed me in de schoenen zakte dat dit serieus bedoeld was om een monteur hier in huis te kunnen krijgen.

Maar goed, ik ben er toch druk mee aan de slag gegaan. Alleen al de berekening liet een bizar verschil zien in gemiddeld verbruik en ons verbruik. Wij zouden twee maal zoveel gas en elektra verbruiken! Zomaar, nergens om!? Verder gaven de meters ook de meest bizarre uitslagen te zien. Zo zijn we een dag niet thuis en zouden we drie maal zoveel gas gebruiken als een hele dag wel thuis en grof gebruik van wat we in huis hebben staan. Of hadden we juist intensief alles gebruikt en gaf de gasmeter het laagste getal van de vier weken aan. Elektra is ook licht wisselvallig, maar de gasmeter doet echt willekeurig maar wat. En heel gek, juist in het gasverbruik zat ook het grootste probleem.

Net heb ik dus een pittige begeleidende brief geschreven. Want zo alleen uit de meterstanden valt niets af te leiden duidelijk. En ik wil nu wel eens een oplossing zien!! heb niemand kunnen vinden die net zoveel of meer betaald als wij moeten. Sterker, zelfs gezinnen met kinderen en grote huizen met meedere verdiepingen betalen nog minder dan wij.

En nee, wij hebben geen weedkwekerij staan!

Comments (3)Previous

Da's logisch ..

Next

Balkenende heeft ballen??

3 Comments

 1. mandy

  Hoi… ik weet niet hoe deze site werkt dus kan niet terug lezen hoe of wat. Maar zou graag meer willen weten want ik woon samen met mijn zoontje in een heel goedkope flat en ik moet betalen voor 6 huishoudens. Omdat ik dat zou verbruiken en heb nu een voorschot van 350 euro en een jaar afrekening van 2000 Euro. Ik wil dus weten wat jullie nu doen en wat jullie doen? Want ik las al wel dat jullie van elke week de meter stand opnamen??

  Ik hoop graag meer te horen van u

  Alvast Bedankt

  M Sebregts

 2. mandy

  haha ik zie net dat dit van 2004 is dus kan zijn dat ie niet eens aankomt:-”

  maar goed ik wacht miss dat u alsnog tips voor me heeft!

 3. Hai Mandy,

  Weet niet wat je al ondernomen hebt, dus excuus als het dubbelop is. Denk dat je het beste contact op kan nemen met je energieleverancier en aangeven dat je zo absurd veel betaalt terwijl de samenstelling van je huishouden zo klein is. Met die bedragen klinkt het alsof je afgetapt wordt of dat de vorige bewoners er een wietkwekerij op na hielden of dat de meters niet deugen. Zij kunnen je het advies geven wat het beste te doen. Voor jezelf kan je wel ook dagelijks de standen opnemen. Wat wij ook deden was tussendoor even kijken hoe snel de meter liep bij wat we aan hadden staan en of hij wel stil stond op het moment dat we niets aan hadden (let wel op apparaten op stand by)

  Het is idd een oud topic maar goed, kan nog erg actueel zijn 🙂 Als je nog iets wilt weten kan je me ook mailen op info[at]cinner.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft