Omdat ik het programma ‘Keuringsdienst van Waarde’ zo leuk vind maar ze bijna allemaal gemist had, ben ik een herhaling-marathon op internet aan het houden. Elke aflevering verhaalt over een bepaald produkt en laat zien hoe kloppend (NOT) de ingredientenlijst is.

Moet bekenennen dat je je na vijf afleveringen behoorlijk genaaid gaat voelen in de Supermarkt. ‘Ambachtelijk’ werd uitgelegd als ‘volgens orgineel recept’ maar dan wel met de machine gefabriekt, zelfs een producent die beweerde dat ambachtelijk betekende ‘engels gemaakt’. In allerlei kipprodukten blijkt meer kalkoen en nog wat andere zooi te zitten dan kip, biefstuk is geen echte biefstuk, bosvruchten is van alles behalve vruchten uit een bos en verantwoorde tussendoortjes zitten volgemikt met zeer onverantwoorde ingredienten. Wist u dat bij het voorbereiden van de maak van chocola fiks gebruik gemaakt wordt van kindslavernij? Toch iets om over na te denken als we weer eens een nuts of snickers nemen eeh.

Anyhoe, je gaat je wel afvragen of er nog wel iets ‘echt’ is in deze maatschappij. Vannacht denk ik even van niet …

Wat vindt u van al die bedriegerij en gegoochel met voedsel?