Eerst wil ik even mijn excuus aanbieden. Ben wat in de war de laatste tijd (de laatste tijd?) en ben vrolijk aan deel 3 begonnen terwijl er geen deel 2 was. Ach ja, kan gebeuren 🙂

E-Vonneke vroeg me: “Vertel eens wat meer over je hondje?”

[[image:dobber2004.jpg::left:0]]Dit is d’r dan, Dobber(tje). Inmiddels al vijftien en een half jaar oud, dus je mag wel zeggen dat ze bejaard is. Ze slaapt aardig wat af, d’r pootjes zijn wat zwiebeliger dan vroeger, maar buiten trekt ze gerust nog een sprintje. En ziet ze een mooie, grote man (liefst met flinke ballen), kan ze flirten als een puber hoor! Qua mensen is de man ook haar favoriet trouwens, een echt mannenhondje dus.

Verder heeft ze aardig wat last van bejaardeneigenwijsheid. D’r gehoor is ook niet geweldig meer, dus wij schreeuwen heel wat af her en der. Staan mensen toch raar te kijken als je heel hard vrolijk staat te brullen terwijl de hond in questie slechts twee meter verderop staat 😉

[[image:dobberjong.jpg::right:0]]Ze heeft een onnoemelijk lief karakter kan ik wel zeggen. We noemen haar vaak ‘troosthondje’, ze voelt feilloos aan wanneer een van ons niet lekker in zijn vel zit en dan worden we bedolven met knuffels en kusjes. Opgegroeid met een hoop katten om haar heen, mag ze ook graag ‘kopjes’ geven (altijd uitkijken dat ze je neus niet breekt dus). Gek op visite en het liefst heeft ze dat iedereen dan ook mee gaat uitlaten. Al is het de verwarmingsmonteur. Aan de andere kant is ze ook een stoere bink hoor. Pijn geeft ze niet aan, ze strompelt rustig drie blokken door met een enorme doorn in haar poot. Handig is anders moet ik bekennen. Tot voor kort plaste ze als een echte vent en is er een hondje vervelend, dan staat ze ook haar mannetje.

Overigens heeft ze een hekel aan voetbal en darten op tv. Of eigenlijk aan het geschreeuw wat ermee gepaard gaat. Zodra ze de wedstrijd op tv in de gaten krijgt, gaat ze maar alvast bij Stefan liggen. Die schreeuwt ook maar blijkbaar is dat minder erg dan mijn gebrul. Ze zal blij zijn dat het EK bijna voorbij is denk ik ..