MeisjeMeisje (de enige echte!) vroeg: “Vertel eens Cin, hoe gaat het met het punten tellen?”

Vermoedelijk heeft u geen idee waar die vraag op slaat, dus even een intro. Vanaf het moment dat ik ME heb, is de beweging op een steeds lager pitje te komen staan (duh). Waardoor er elk jaar een kilo of twee drie aangegroeid zijn. Meer om van te houden, dat is waar. Maar de laatste tijd vind ik het zelf net teveel worden. Heb al enkele goede pogingen ondernomen om af te vallen, maar helaas mocht het niet baten. Sterker nog, de laatste poging kwam ik twee kilo aan!

MeisjeMeisje had nog boekjes van de Weight Watchers liggen en persoonlijk lijkt me dat een prima methode. Dus heeft ze de hele reutemeteut naar me toe gestuurd (LiefMeisje!). Samen met de tips die ik van een vriendin en voedingsdeskundige heb gehad, ga ik maandag dus hiermee aan de slag. Voor degenen die de Weight Watchers niet kennen, het is een dieet methode geheel gebaseerd op goed en gezond eten. En om niet geheel gefrustreerd te geraken van calorieen tellen, hebben zij aan alle produkten punten toegekend. Ook tellen dus, maar het is een stuk makkelijker. Bovendien staan er tip’s en menu’s in de boekjes en toevallig had ik nog een kookboek van ze.

Eerlijk gezegd zie ik er wel een beetje tegenop deze keer. Niet vanwege het tellen, dat komt wel goed. Ook niet vanwege het anders eten, honger lijden is er bij deze methode (gelukkig) niet bij. Wel omdat ik de laatste keer dus aankwam. Mijn rond zijn komt niet zo specifiek voort uit het inslaan van bergen voedsel, maar van te weinig bewegen. En dat laatste kan ik maar weinig aan doen, punten of geen punten.

Toch ga ik er voor onder het mom ‘je kan het maar geprobeerd hebben’. In elk geval is het gezond, dat kan nooit kwaad. Heb bovendien tot nog toe enkel positieve ervaringen gehoord, mensen vallen langzaam maar blijvend af zonder doodongelukkig te zijn. En hoe het met punten tellen gaat … dat weet ik pas volgende week.

Zijn er nog meer ‘lijners’ in de zaal?