Nieuwe lay-out, beveiligingslekje, andere browser, spelletje loopt vast? Zeg er wat van en er breekt meteen een strijd der systemen los. Waarbij ieders voorkeur verdedigd wordt als de beste, de veiligste of het handigst. Soms zou je bijna denken dat de ‘fan’ de programma’s zelf geschreven heeft, zo’n fanatisme kan erbij komen kijken.

Nou geloof ik best dat elk systeem zo zijn voordelen heeft. En ook dat Microsoft in elk geval niet het best, het veiligst of het handigst is. Maar van de discussie kan ik soms wel moe worden. Het is toch niet van levensbelang welke browser iemand gebruikt? Het is toch geen natuurramp als iemand zomaar Windows op zijn PC zet?

Wellicht denkt u hier anders over. Misschien heeft u hele goede redenen om voorstander te zijn van Linux, Mac, Mozzila of Outlook. In dat geval zou ik zeggen, leef u uit!! Ga in de clinch, haal alles uit de kast en overtuig de windows-schapen van de wereld … of tenminste de lezers van dit log.