U dacht dat er niets meer gebeurde in de politiek, zomerreces en komkommertijd enzo? Kijk uit, sommige ministers maken daar gebruik van blijkbaar …

De leeftijd waarop iemand brommer mag rijden moet omhoog van 16 naar 17 jaar. Dat vindt althans de verantwoordelijk minister Karla Peijs (CDA) van Verkeer. Een meerderheid in de Kamer is vooralsnog echter tegen. Het kabinet buigt zich vrijdag over een actieplan voor bromfietsers.

De fracties van het CDA, de VVD en de PvdA geven de voorkeur aan de invoer van een brommerrijbewijs om het relatief hoge aandeel van jonge bromfietsers onder de jaarlijkse verkeersdoden en -gewonden te verkleinen. Het brommerrijbewijs maakt overigens volgens ingewijden ook deel uit van het actieplan van de minister. Daarnaast moet de maximumsnelheid voor bromfietsen omlaag. Verder ..

Onbegrijpelijk dat dit plan opnieuw opduikt. Dit voorstel is enkele maanden geleden ook al geopperd door dezelfde minister Peijs. Maar stuitte op dusdanig veel weerstand dat het meteen van tafel ging. En nu ligt het er stiekem weer .. Mij lijkt het verder geen zinnig plan eerlijk gezegd. Heb niet de indruk dat iedereen veiliger gaat rijden als het een jaartje later mag.

Maar misschien denkt u daar heel anders over?