Een postbode in het Engelse Singleton deed al jaren wat extra;s voor ouderen, zoals boodschappen meenemen of de krant meebrengen. Toen hij een tijdje thuis moest blijven vanwege een blessure aan zijn schouder, belden sommigen van de ouderen naar zijn werkgever om te informeren naar de gezondheid van de geliefde postbode. Dat liep verkeerd af, de werkgever was hier niet blij mee en hebben hem verboden de extra’s nog te doen, omdat “Volgens de Engelse posterijen hebben ze begrip voor de klachten over het stopzetten, maar wijzen ze erop dat de tijd die de postbode kwijt is aan de extra service ten koste gaat van de service die ze aan kunnen bieden aan inwoners van andere wijken.” Bron

Wat een trieste bedoening zeg. De goede man doet het al jaren zo, blijkbaar zonder klachten. Dus dat inwoners van andere wijken de dupe zouden zijn van deze extra service lijkt me nogal stug. Opnieuw een staaltje ‘hoe haal ik zo snel mogelijk elk greintje sociaal gevoel weg bij den mensch’.