Nou nou, net vier dagen bezig met dieten en vandaag al gezondigd tot ik een ons (meer) woog. Kwam eigenlijk omdat Dobbertje plots enorm slecht ging lopen gisterennacht en de trap niet meer op kwam. Vanmiddag naar de dierenarts geweest en gelukkig viel het allemaal mee. Ze heeft behoorlijk wat ouderdomskwalen maar verder lijkt het een questie van verdraaien en een paar dagen rustig aan doen te zijn.

Ze is nog wel geprikt op van alles en nog wat. Wat een misere voor zo’n beestje zeg. Eerst een eng scheermachientje in haar nek, toen door iedereen vast geklemd en een enge mevrouw die met een enge naald een ader ging zoeken. Duurde een tijd voor het lukte, de ader schoof telkens weg. En toen het lukte kwam er niet genoeg bloed vrij, dus begon het hele gedoe met prikken van voor af aan. Daarna nog een shot pijnstillers in haar rug, en toen kon ze dolgelukkig de deur uit sprinten lopen. Maar zoals altijd heeft ze geen kik gegeven en was ze superlief. Iedereen daar is dan ook weg van d’r en gelukkig kan ze nog een tijdje mee. Ze eet nog prima en is nog vrolijk, dat is het belangrijkste. Wel de standaard discussie gehad over blik- en doorgvoer. Droogvoer is beter, maar wij wisselen het af omdat ze het droge na twee dagen niet meer ziet staan en gek is op blik. Volgens de dierenarts is het allemaal beter op droog maar goed, ze is vijftien half! Als uw Oma 108 wordt, weigert u haar toch ook geen gebakje omdat ze dan wellicht drie dagen langer mee kan 😉

Enfin, was al aardig moe van de optimistische wandeling van gisteren. Moest vanavond ook mijn paspoort eindelijk eens aanvragen en samen met de schrik, de angst (ze is al erg oud tenslotte) en de opluchting had ik nergens zin meer in. Dus friet gegeten, chocomel gedronken en omdat het ‘toch al een slechte dag was’ net een stuk kaas naar binnen gewerkt. Moet zeggen, het was heeeerlijk! Mijn punten durf ik niet meer te tellen, ik hou het er wel op dat het veel te hoog is.

Eigenlijk wel slecht dat ik me zo makkelijk van mijn dieet laat afleiden, op die manier gaat het natuurlijk niet lukken. Maar goed, bygones is bygones. Morgen ga ik optimistisch weer verder en dan komt het wel goed. Ben al blij dat Dobber in orde is …