Lilith had een heleboel vragen ineen. Dit was de eerste helft van haar vragen: “Ik zou weleens willen weten wat jij het leukste vindt aan het medium ‘internet’,waar je je het meeste aan ergert en waar je je het meest over verbaast. En waarom natuurlijk.”

Het leuke aan internet is natuurlijk dat het zo makkelijk toegankelijk is, het van alles te doen biedt en er over vrijwel alles wel wat te vinden is. Van jeuk achter je oor tot cybersex, spelletjes tot columns, het paargedrag van de Afrikaanse doornstaartagame en noem nog eens wat dwarsstraten. Voor iedereen wat wils en zo simpel als wat! Wat ik het ‘leukste’ vind, kan nog wel verschillen naar hoe mijn vlag staat. Series en documentaires kijken die ik gemist heb op tv, erg leuk. Maar ook muziek downloaden die ik normaal nooit zou leren kennen als ik naar de winkel zou moeten. Webloggen, erg leuke bezigheid. En andere logs lezen evengoed. Het leukste is wel dat ik mijn vriend heb leren kennen via het internet. Denk dat ik het sociale aspect van het net dus wel het leukst vind eigenlijk.

Er is weinig waaraan ik me erger, dichtgooien en verder surfen is tenslotte een mooie optie. Wel kan ik me ergeren aan dingen waar ik me irl ook aan zou ergeren. Bijvoorbeeld mensen die nooit of te nimmer reageren op hun reagluurders waardoor vragen tot in de eeuwigheid open blijven staan. Of domme scheldcanonades om niets. Te veel reclame, ook vervelend. Niets opzienbarends dus..

Verder is er maar weinig waar ik me over verbaas. Zal me eerder verbazen over de volgende achterlijke politieke stunt van Balkenende II dan iets op internet.

Wat vind u eigenlijk het leukst aan internet?