Enige tijd geleden vertelde ik al over te hoge rekeningen, hoge bedragen om een monteur hier te mogen ontvangen en de oplossing: vier weken de meterstanden bijhouden en opsturen. Dat laatste heb ik gedaan met pittige brief erbij.

Gisteren dacht ik maar even Essent te bellen om te kijken hoe de zaken ervoor stonden. En vond ik Essent al een rotbedrijf, nu heb ik er geen goed woord meer voor over! Kreeg sowieso al de bekentenis dat ik nav de ingevulde meterstanden, formulieren en brief niets terug zou horen. Omdat die formulieren al niet voor gevallen als het onze bedoeld is, die worden alleen opgestuurd en behandeld als er een bizar verschil binnen een jaar optreed in verbruik. Dat is bij ons ook gebeurd maar drie jaar geleden toen de ellende al begon. Omdat we toen zo’n formulier niet gehad hebben, en het nu voor afgelopen jaar niet van toepassing is, zijn we nu eenmaal genaaid en tja .. jammer dan. Blijkbaar vinden ze het daar bovenop helemaal niet nodig om uit beleefdheid even een berichtje terug te sturen dat er niets mee gedaan zal worden. Wij steken er vijf weken tijd en moeite in, vervolgens hoor je er gewoon nooit meer niks van. Vinden ze ook heeeeel normaal daar.

Daarnaast vind men daar het bedrag ad 215 euro per maand voor twee personen een heel normaal bedrag en is er geen enkele .. ik herhaal .. geen enkele mogelijkheid om ons ‘probleem’ op te lossen. Maar deze klantenservicemijnheer was niet van ijs en gaf me het telefoonnummer van de EPA. Volgens hem een afdeling binnen Essent die in huis alle aparaten kunnen nagaan op defect of lekstroom etc. De mijnheer bleek echter een enorme sukkel en de volgende mijnheer wist mij te vertellen dat a. de EPA al jaren niet meer bestond en b. zij er waren om woningen te isoleren voor niet onaardige geldbedragen. Deze tweede mijnheer had echter een ander telefoonnummer, van een adviesbureau in R’dam die oog zouden hebben voor mensen met een klein budget.

Inderdaad, die mijnheer nam kosteloos een half uur lang alles aan standen, apparaten, gebruik enz met me door en kwam ook tot een conclusie .. het ligt aan de verwarmingsketel. En inderdaad, gezien de problemen een en twee jaar terug, zou dat zomaar eens kunnen! Toevallig lag ik al opnieuw in de clinch met de woningbouw voor een nieuwe combi-ketel, dus daar heb ik ook opnieuw aan de bel getrokken. Dat wordt een ander verhaal voor een andere keer dus ..

In elk geval, dat had Essent me drie jaar geleden ook wel kunnen vertellen! Of twee jaar geleden. Een jaar geleden. Enkele maanden geleden voordat ik vier weken lang elke dag meterstanden en activiteiten ben gaan bijhouden!! Wat een &*&%##@!! bedrijf zeg. En van leverancier wisselen lost dit niet op, het netwerk en de inpandige scores blijft van Essent namelijk.

Eerst dus maar zien een andere verwarmingsketel te krijgen. Dan nog maar eens zien of dat daadwerkelijk verschil maakt en we verlaging van het voorschotbedrag kunnen aanvragen. Ben allerminst zeker dat dat echt het probleem zal oplossen … Hoe dan ook kunnen we net zo goed een andere leverancier nemen, het scheelt allicht alvast een beetje.

Essent, die werd nog onderzocht voor onder andere prijsafspraken en machtsmisbruik …