Nou, dat ging goed vandaag. Was opnieuw zelfstandig een vriendin gaan bezoeken, dus stuk met de bus en stukje lopen. Allemaal goed en wel en reuze gezellig. En toen ging ik terug. Stukje lopen, boodschapje onderweg en wachten op de bus. En wachten op de bus. En heel lang wachten op de bus. En zien dat de bus die je normaal neemt niet verder rijdt dan het station, wat een erg groot stukje lopen oplevert. Een telefoon waarvan de batterijen op zijn, dus waarmee niet meer gebeld kan worden naar vriendje of die zo lief wil zijn .. Dus instappen in de andere bus die nog redelijk dicht in de buurt hoort te komen volgens het bordje. Volgens het bordje dan, want ook deze bus gaf er de brui aan op het station. Kon nog wel overstappen op een andere bus, met opnieuw even geduld dan. Die bus bracht me verder dan het station, maar minder ver dan de bedoeling. Dus toch een redelijk stukje lopen erbij waar ik niet op gerekend had. In de regen. Met een tas boodschappen, het lopen gaat me toch al zo geweldig af nietwaar.

Het meest bizarre is nog wel dat dit tafereel zich afspeelde tussen zes en zeven uur ‘s avonds. Blijkbaar moet iedereen voor zessen maar vast richting huis vertrokken zijn. Of in het bezit zijn van een auto. Vond het OV toch al niet zo denderend, de instanties en instellingen van het gemeentehuis tot het GGZ zijn al niet te bereiken met de bus, ook niet voor zessen dus.

Geen wonder dat hier zoveel fietsen en auto’s rondrijden (frust)