Nee nee, ik ben niet ineens van de WAO naar de WW geschopt (hoewel dat in de toekomst best mogelijk is met alle bezuinigsmaatregelen). Ben wel anderhalve week geleden begonnen met Weight Watchers (in een virtuele club). Woensdag is weegdag en ik ben vanaf dag 1 tot nu een kilo kwijtgeraakt. Eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ik even op twee kilo winst heb gestaan, maar een kwam er terug aan ondanks dat ik me goed aan de puntjes heb gehouden. Dus enorm blij was ik ook weer niet vandaag. Maar goed, schommelen kan en ik ben pas anderhalve week bezig …

Moet zeggen dat ik verder wel heel enthousiast ben over het dieet zelf. Je kan aardig wat eten (afhankelijk van je gewicht mag je een x aantal punten per dag, elk produkt is een aantal punten toegekend, zo hoef je niet de calorieen, vet etc uit te rekenen maar reken je aan de hand van punten), maar omdat je automatisch probeert produkten te eten die weinig tot geen punten bevatten, ga je heel snel over op een enorm gezond voedingspatroon. Tenminste, als je het goed doet en niet gewoon gaat leven van een frietje met frikandel per dag 🙂 Voor het eerst in mijn leven krijg ik met gemak de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit, groente, zuivel, koolhydraten en vetten binnen. En .. er is best ruimte voor af en toe iets lekkers, maar met mate.

Het heeft aan de andere kant voor mij wel wat bijwerkingen. Sowieso lijkt het alsof de gezonder de voeding is, de meer geld je uitgeeft aan boodschappen. Daar moet ik nog wat balans in zien te vinden, de geldboom heeft weer niet gebloeid dit jaar. Daarnaast ben ik vanaf dag een in een terugslag verzeild geraakt die met de dag erger wordt. Moei, brainfog, auw en oef. Het idee om te proberen iets meer beweging te gaan krijgen is voorlopig van de baan, ik ben al blij als ik me weer wat normaler ga voelen. Al dat gezonde gedoe heeft in elk geval nog geen energie gebracht. Hopelijk zijn de ‘net bezig’, ‘wennen’ en ‘afvalstoffen lozen’ de boosdoeners en knap ik na verloop van tijd wel weer op. ‘Ze’ zeggen van wel …