“Jongeren kijken verder in de toekomst dan de bobo’s in grijze pakken die nu Europa besturen. Jongeren zijn meer met later bezig, zei Marie-Louise van Mook van de Nationale Jeugdraad, waarin ze Europese zaken behartigt. Zij nam het initiatief voor het jongerencongres over de uitbreiding van Europa, dat van donderdag tot zondag in Den Haag werd gehouden.”

Jongeren raken politiek bewust zou je dus denken. Dat prikkelt de nieuwsgierigheid toch wel, waar kijken de jongeren dan specifiek naar. Ahum, persoonlijk viel mij dat een beetje tegen toen ik verder las.

“Jongeren moeten zich meer Europees gaan voelen, was de aanbeveling van een van de werkgroepen. Er zou een dance/trance-versie van het Europees volkslied moeten komen; in navolging van de culturele hoofdstad een jongerenhoofdstad, waar allerlei activiteiten worden gehouden; een discussiekampioenschap voor jongeren over Europese onderwerpen; een Europees jongerensportteam dat het tegen nationale teams opneemt en een OV-kaart voor jongeren door het hele continent.” Hele artikel…

Dus daaaar zouden die grijze politici zich mee bezig moeten houden natuurlijk. Een dance/trance volkslied en wat leuke wedstrijdjes en voordeeltjes voor jongeren. Wie maalt er nu om bestuurlijke aangelegenheden en economie, hopeloos ouderwets en achterhaald. Als we mevrouw van Mook en aanhang mogen geloven dan ..

Wat zou u graag zien om ‘de gewone burger’ betrokken te krijgen bij Europa?