Weinig geschreven vannacht, we hebben een aardig tijdje bij de dierenarts gezeten voor de hond. Geen paniek, ze doet het nog goed hoor. Maar ze kreeg vanavond een aanval waarbij ze telkens naar links omviel. Dat heeft ze eerder gehad en toen ging het ook weer over, maar deze duurde wel erg lang. Dus toch de dierenarts gebeld en we mochten meteen komen. Eenmaal buiten liep ze ineens weer heel normaal te dartelen dus tja .. toch weer af gaan bellen. Toen bleek echter dat de laatste bloeduitslagen bekend waren en die kunnen duiden op een ziekte waarvan ze .. juist ja .. dit soort aanvallen kan krijgen. Terwijl ik nog aan de telefoon zat kreeg Dobbertje weer omvalneigingen en toen zijn we alsnog maar naar de praktijk gereden.

Ze is helemaal gechecked en bevoeld en was wel weer in goede staat. De aanvallen in combinatie met de bloeduitslagen kunnen nu twee dingen betekenen. Haar bijnieren zijn niet helemaal goed of ze heeft een zwelling in de hersenen. Aan beide kan iets gedaan worden. Alleen de behandeling van het tweede kan in het geval van de eerste ziekte, deze een stuk verergeren. Dat schiet niet op hee, dus gaan we het eerste nu testen. We (ik dus) moeten drie dagen het eerste plasje opvangen met een schaaltje en dat overgieten in een mooi buisje en invriezen. De tweede dag krijgt ze dan medicijnen voor de bijnier zodat de derde dag verandering in urine moet geven en wij meer weten. Och jaaa, ik zie het al voor me. Schoolkinderen hangen hier voor de deur rond want vakantie en ik ga met een bakje proberen plasjes te vangen van een hond die waarschijnlijk denkt dat ik iets raars aan het doen ben… Het zal me benieuwen maar ik moet er nu al om lachen.

Verder wordt het even rekenen. Op het formulier stond een mooi schema, beginnend om acht uur ‘s ochtens. Euh, ze gaat pas om twee uur ‘s middags naar buiten enne, eerder wil ze ook niet. Nachthondje.. Dacht eerst alles een paar uur op te schuiven, maar dan zou ik om zes uur ‘s nachts pillen moeten geven, dat is wel weer errug laat. Dus een beetje middelen maar, dan komt het wel goed.

To be continued dus … zei de dorpsgek 😉