De vaste lezers weten het nu wel, de problemen omtrend de CV-ketel en te hoge energie rekeningen. Afgelopen week ben ik gaan proberen de nieuwe ketel nu eens te krijgen van de – goden zij dank – nieuwe opzichter in deze wijk. In eerste instantie leek dat uit te lopen op net zo’n fiasco als het afgelopen anderhalf jaar (laat ik de sarcastische verhalen maar achterwege laten deze keer om vernieuwde boosheid bij ondergetekende te voorkomen). Gisteren en eergisteren verloor ik dan ook enorm mijn geduld en heb ik de opzichter en iedereen die er omheen hangt fiks lopen uitkafferen. Had inmiddels ook al formulieren voor een procedure via de huurcommissie opgevraagd en toen .. kwam de omslag!?!

Vanochtend werd ik gebeld door een bedrijf wat gaat optreden als second opinion inzake de ketelproblemen. Wat betekend dat ik vanmiddag om twee uur zomaar een monteur mag verwelkomen die de gasleiding gaat doormeten en de ketel gaat nakijken, de meterstanden en bijbehorende brieven zal doornemen en dan een rapport gaat schrijven. Zodat we maandag al weten of we inderdaad zulke hoge energierekeningen en bijbehorende probleen met warm water/verwarming hebben vanwege een belabberd onderhouden ketel die vervangen moet worden. Of wat anders, maar dat ligt niet bepaald meer voor de hand inmiddels. Het geheel is geregeld door de nieuwe opzichter, die ik vanmiddag dan ook maar even gebeld heb om te bedanken voor de daadkrachtigheid deze keer. Hij sloeg zichzelf nogal op de borst (dat is toch wat overdreven na zes rellen waarbij hij elke afspraak schond of vergat en zelfs zaken uit de eerdere verzekeringsquestie – die wij toch echt gewonnen hebben – opnieuw in twijfel ging trekken) en beloofde spoed ende snelheid in de verdere afhandeling.

Het wil niet zeggen dat we de nieuwe CV-ketel tegemoet kunnen zien, maar het is een hele goede eerste stap naar zowaar eens een oplossing. Dat is alweer heel wat nietwaar?