Informatie uit en van telefoontjes, internetgebruik en e-mail moet worden opgeslagen. Deze gegevens moeten toegankelijk zijn voor justitie en politie. Zo denkt het kabinet terrorisme en criminaliteit beter te kunnen bestrijden. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.

Tegenstanders vinden het een schending van privacy. Na de terroristische aanslag in Madrid werd door vier Europese landen een ontwerpwet gerealiseerd. Daarin werd vastgelegd dat al het communicatieverkeer van 450 miljoen Europeanen minimaal twaalf maanden en maximaal 36 maanden dient te worden opgeslagen. Verder …

Buiten de schending van privacy, ben ik wel benieuwd wie al die zooi dan moet gaan bewaren. De consument natuurlijk niet, dus waarschijnlijk de providers. Drie maal raden wie uiteindelijk zal opdraaien voor de kosten denk ik dan ..