Zo heb ik niets anders te doen dan afwassen en koken, zo pak ik veel meer vrijwilligerswerk en vriendendiensten aan dan ik kan bolwerken. Merk dan ook meteen weer waarom ik in de WAO zit. Mis structuur, vergeet soms gehele klusjes, maak domme fouten en kan af en toe zelf niet volgen waar ik ook weer mee bezig was. Gelukkig zitten er nergens deadlines op, zou ze allemaal met monsterlijke voeten treden. Dingen waar ik vroeger (en ‘vroeger’ is niet bizar lang geleden eigenlijk) een uurtje over deed, heb ik nu rustig een maand voor nodig. En ben ik lekker bezig met iets, schiet alles anders erbij in (met excuus voor iedereen die op mail zit te wachten).

Maar moet nageven, het is ook wel leuk om iets ‘nuttigs’ om handen te hebben. Mis werken welliswaar niet meer zo erg als in mijn eerste WAO-jaar, het staat nog altijd wel hoog op mijn verlanglijstje (en niet alleen om financiele redenen).

Wat me brengt op een vraag voor u. Stel dat u vandaag met vervroegd pensioen gestuurd zou worden. Zou u nog willen werken en zo ja, wat voor werk zo u dan graag willen doen?