Wat ik nu las, slaat echt werkelijk alles. Als je daarvan geen wraaklustige crimineel wordt, weet ik het ook niet meer …

De broers Michael (42) en Vincent (49) Hickey moeten de Britse staat een fors geldbedrag betalen. Het Hof van Beroep in Londen besloot namelijk vandaag dat de twee voor de kosten van het eten en onderdak gedurende de achttien jaar dat zij onschuldig in de cel zaten moeten dokken.

Waaaaaaat!!??

(…) Michael en Vincent kregen later respectievelijk 1,5 miljoen en 880.000 euro schadevergoeding. Hier moesten ze echter beide een kwart van terugbetalen. Dit vonden ze niet terecht en de twee gingen in beroep, dat diende dus vandaag. Het duo zegt “uiterst teleurgesteld” te zijn door de beslissing van het hof. Volgens hun advocate was hun leven in de cel een ware hel; als veroordeelde kindermoordenaar word je niet echt gerespecteerd door de andere gedetineerden.

En dan nu het allermooiste:

De openbare aanklager meent echter dat de schadevergoeding bedoeld is om de gederfde inkomsten te compenseren. “Als ze vrij waren geweest, hadden ze ook hun huur en levensmiddelen moeten betalen.” De rechter stelde hem in het gelijk. Hele artikel ..

Alvast mijn excuus, maar zo’n openbaar aanklager mag toch meteen aan de hoogste boom nietwaar? Zit je &*%%!! achtien jaar onschuldig vast en daar mag je nog voor gaan betalen ook.