Het Romeinse persagentschap Zenit meldt dat de Paus heeft aangekondigd een stichting op te richten ten bate van aids-patiënten, in het bijzonder in Afrika. De naam van de stichting zal ‘De Barmhartige Samaritaan’ luiden en maakt deel uit van de Pauselijke Raad voor de Gezondheidswerkers.

Volgens Kardinaal Javier Lozano Barragan zal de stichting zieken waar ook ter wereld helpen, in het bijzonder diegenen die met aids en HIV besmet zijn. De bedoeling is dat de stichting een bijdrage levert tegen de verdere verspreiding van het virus. “Het is de bedoeling om de dringendste noden in de strijd tegen aids vast te stellen en ervoor te zorgen dat er middelen ter beschikking worden gesteld in Afrika en de rest van de wereld.” De rest van het artikel …

Ja ja, mooi hoor. Alleen jammer dat condooms niet onder die middelen zullen vallen. De kerk denkt het met de katholieke boodschap van celibaat en monogamie te gaan bewerkstelligen allemaal. Persoonlijk vind ik dat ze de kerk maar eens strafbaar moeten stellen. Vanwege het afraden van condooms en vertellen van sprookjes! Maar ja, onder het mom van religie kunnen dingen gezegd die anders niet zouden mogen.

Barmhartig hoor, misleidende en onware informatie verstrekken …