Hoewel de vorige posting over meer dan alleen hondenpoep ging, bleven enkele mensen daar nogal op gericht. Dus voila, een topic geheel en alleen gewijd aan hondenpoep …

Hondenbezitters in Nederland betalen hondenbelasting. De redenering daarachter is dat een hond vervuiling achterlaat in de vorm van poep en pies, en dat het baasje daar dus voor op moet draaien. Mooi principe. Ware het niet dat in veel gemeentes die hondenbelasting voor van alles en nog wat gebruikt wordt, zolang het maar absoluut niets met honden te maken heeft. Zelfs de dierenasiels krijgen er nog geen cent van, dat zou tenminste nog een goed doel zijn. Vandaar dat ik niet met schepje en zakje op pad ga als ik onze hond uit laat. U betaald toch ook geen reinigingsheffing als het riool niet aangesloten is?

Wat niet wil zeggen dat ik denk dat de wereld enkel voor hondjes bedoeld is. Ze mag niet op de stoep, in de speeltuin, in de zandbak of op speel- cq grasvelden waar een bord ‘verboden voor honden’ staat. Ook zal ik haar niet in de tuin van de buren neerzetten of op het strand laten poepen. Maar wel op de lullige stroken gras van de gemeente hier. Omdat ik persoonlijk van mening ben dat ik daar belasting voor betaal.

Ja ja, zielig voor de kindertjes die er spelen of mensen die er wandelen werd me gezegd. Maar die kindertjes horen daar niet te spelen en er zijn zat plekken waar men ongestoord kan wandelen, spelen en zelfs basketballen/voetballen. Het gekke is wel, de speeltuin wordt amper gebruikt (luttele meters er vandaan), het enorme basketbalveld met aangrenzend eveneens enorme speelveld een straat verder wordt helemaal nooit gebruikt. Maar de kleine stukjes gemeentegras die men zelf ook nog eens gebruikt als dumpplaats voor wat je ook maar kan bedenken en waar hondjes mogen wandelen, nee juist daaaaar moeten dertig kinderen op een kluitje voetballen tegen onze ramen en daar breekt absoluut niemand zijn nek over. Noemt u mij gerust a-sociaal. Maar ik voel persoonlijk werkelijk geen enkele behoefte met een schepje achter mijn hond aan te wandelen omdat anders de kindertjes die hier de ramen in schoppen misschien wel in de hondenpoep stappen. Sterker nog, ik juich het alleen maar toe dat onze hond er poept! Wellicht gaan ze dan eens op het voetbalveld voetballen!!

En nu ik toch bezig ben. Hoe realistisch is het om met dat schepje en zakje op pad te gaan? Hier althans. Valt een kind minder in de poep als ik de bovenlaag slappe poep heb afgeschraapt denkt u? En hoe doen we dat met de pies eigenlijk? Bovendien mag de poep niet in de glyco maar moet in de openbare vuilnisbak. Die hier uitpuilt met stinkende zooi aangezien de gemeente het uberhaupt niet zo nauw neemt met schoonmaken. Hoe geweldig zou het zijn als die bak volgestampt werd met poep? En dacht u nou echt dat er hier uberhaupt ook maar een iemand rondlopt met een zakje. Een zakje brokjes voor de hond ja 😛

Enfin, het is illegaal inderdaad. En in een andere stad met andere omstandigheden en beleid had ik er wellicht heel anders over gedacht. Maar we wonen hier, dus dit is hoe ik erover denk. U zult echt met betere argumenten moeten komen om me tot inkeer te brengen in deze ..